Treće izdanje Božičnog Trga

Jako se radujemo jer smo stigli do trećeg izdanja Božićnog Sajma u Karaševu! Kad se je ova ideja rodila, nesmo mi mogli da zamislimo če lamo dovda da stignemo.

Imamo većem iskustvo prošlih izdanja, tako če, ove godine bilo nim je po lako što se nekih stvari tiće.

Sve pohvale za osobe iz našega sela koje podržavaju ovej događaj i koje su bile uključene u organiziranje. Zahvalimo se podršci od Komande, Škule i od Profesora Hacegana Petra koji nim je pomogal okol programa, a s našim mladima iz sela, četiri subote zaredom pripremali su razne predstave.

Naši učenici zajedno s par profesora iz gimnazije a posebno Profesorica Andreea Fechita su marljivo radili kako bismo imali lepi stand za dekoracije. Veliko Hvala na tome!

Glavni akteri i osobe koje su između najmlogo radile, bili su naši mladi volonteri. Oni su se pobrinuli i ovej put da stvar izlezne kako treba.

Možda izgleda jednostavno organizirati ovako nešto ali ne baš tako lako. Iza svega ovoga stoji jako, jako mlogo pripremanje i rađa.

Treba podržavati naše mlade, pružiti im razumevanje, podršku, zahvaliti se njima i njinoj starešini, jer oni si manjivaju rađju koju ju imaju doma i dođu da posvete njino vreme za svi nas.

Mi bez mladi smo ništa, oni su naša budućnost. Radili su i za ovej trg jako mlogo i sve je njina zasluga. Nelam da navodim imena kako ne bih slučajno nekoga odzabil. Treba da budu ponosni na nji i na što su uspijeli. Veliko je to zalaganje a njijan doprinos je ogroman.

Kiša, vetar ili pak zima, oni su tu i rade mlogo a besplatno za jedan dobrotvorni čin. Uz ovej događaj, Grupa Volontera „Moje Karaševo“ je uspijela da okupi najveliku grupu mladi iz našega sela, koja dobrovoljno i besplatno dodi i radi za našu zajednicu! Svaki od njih je važan i svaka im čast če su i ovu godinu donesli našim mještanima i gostima radost i dobru volju.

Drago nam je i lepo je što i ove godine pridružili su nam se nova djeca i devke!

To je velika stvar i uz ovake mlade, budućnost možda i ne taka mračna za našu zajednicu. Djeca su pojavili če kad se slože imaju potencijal za pozitivne i velike stvari, tako če ajda svi da cenimo malko po više njijan ogromni rad, ponavljam, svaki od nji je jako važan u celoj ovoj pripovesti.

DRAGI VOLONTERI HVALA VIM ZA SVE!

Voditeljke našeg programa bile su i ovej put Martina Bunea i Marika Filka.

Zahvalimo se svem osobama i firmama koji su ni pomogli kroz razne novčane donacije pa donacije brašna, vina, rakije, mleka, jajca itd. . 

Isto, uz nas događaj i uz pomoć Anke-Svetlane Facraci., firma Aircash Croatia donirala je za našu gimnaziju jedan laptop nov-novcat. Zahvalimo se njima i njinoj zaposlenici.

Situacija sakupenog novcau 2023.g
Ukupno55 192 RON
Troškove36 309 RON
Novac koji ide u gimnaziju18 883 RON

Novac sakupen od ove godine (˜€3853) + novac sakupen od prošle godine (˜€6188) la da ide u našu gimnaziju. Mi lamo da objavimo što la da se čini u škuli kad dođe vreme.

Vjerovatno se pitate zašto imamo ješte novac od prošle godine? Imamo zbog toga što, u 2023. g, za škulu su se činili razni projekti od stran Komande, a mi smo čekali da vidimo što nela da bude pokriveno od ti projekti pa da znamo što možemo mi da činimo kako ne bismo nešto kupili/napravili, a posle, kad se odobri projekt, da moramo da zatremo/upudimo. To je razlog zašto imamo ješte novci od lani što do kraj kraja ispostavilo se u redu jer sad imamo po više novci na raspolaganju.

Naravno, nekoliko riječi i za ovi što samo komentiraju kao i svake godine pa ni etiketiraju svakojako: vić te si za posal, nemamo što svami i manete ni na miru da si radimo rađju, toliko koliko umemo i možemo! Umjesto da komentirate, činete vi nešto bolje, a nas manete na miru! I ne, novac od prošle godine ne ukrađen kako širite laži u našoj zajednici! Kad možda vi tako činite, ne znaći če svi to čine! Da vim sramota!

I ove godine, kulturno-umjetničke aktivnosti su se držale na otvorenoj ščeni ZHR-a.

Donacije i pomoć, kako novčana tako i raznih usluga:

ImeDonacija RON
B. G.100
B. Z.5000
L. L.500
M. S.100
A. S.150
T. P. 100
S. M.200
Z. C.200
L.B150
Aircash CroatiaLaptop
Total6500


Hvala SVIMA na povjerenju, podršci i što ste omogućili da ovej lepi događaj prođe najbolje moguće!

Promjena je u našim rukama!

Marian Tinkul