Projekt Naša nošnja od danas…

Naša nošnja od danas za našu djecu od sutra je projekat kroz kojeg promoviramo vez naše narodne nošnje. Cilj našeg projekta je da nađemo 4 osobe da sudjeljuju na radionice veza naše narodne nošnje i muške palarije. Svi sudionici dobili su i jednu malu financijsku potporu kako bi im olakšali sudjelovanje u našoj radionici.

Troškove projekta: 20 792 leja, financijska potpora za ovaj projekat došla je 75% od strane Demokratskog Saveza Hrvata u Rumunjskoj a ostatak od našeg budžeta.

Radionica za nošnju trajala je 5 mjeseca, a radovi su se odvijali u “Dnevnom centru” pored gimnazije uz gospođu Linu Gluvak iz Vodnika, koja je vodila radionicu i prinesla je Mariji Hotnogu i Martini Ribar tajne veza karaševske kušulje. Aktivni volonteri naše grupe bili su Mikola Mihaila, Frana Milan, Hațegan Ivan, Bogdan Tinkul.

Radionica za palarije trajala je 1 mjesec, a radovi su se odvijali kod majke Moldovan Magdaline iz Karaševa, koja je vodila radionicu i prinesla je Mariki Filki i Amaliji Pauți tajne karaševske palarije. Aktivni volonteri naše grupe bili su , Hațegan Ivan i Bogdan Tinkul.